Hulmur

Hulmursisolering er ofte den allerbedste investering i forhold til energirenovering af huse og boligejendomme. Typisk kan investeringen ved en hulmursisolering være tilbagebetalt inde for 4-6 år, så udover at tjene penge på en hulmursisolering, så får du et bedre hus med mindre kulde og træk.

Det er derfor grøn fornuft i at overveje en hulmursisolering.

Mange huse fra før 1980'erne kan med fordel blive isoleret i murens hulhed. Mange huse blev nemlig oprindelig bygget med luft imellem yder- og indervæggen, og derfor er der et hult rum mellem væggene, som kan isoleres.

Det er forholdsvis nemt at undersøge, hvorvidt der er hulmurisoleret, og om denne i givet fald er isoleret. Det gøres ved at bore et hul i murværket et par steder, og herefter konstatere om der er isoleret.

Hvordan efterisoleres hulmuren?

Hvis der kan efterisoleres i hulmuren, tages enkelte mursten ud af ydermuren, hvorefter isoleringsmaterialet blæses ind i hulrummet mellem yder- og indervæg. Dog vil det være en god idé at få en fagmand til at undersøge murværket inden, da der evt. kan være småreparationer, som skal udbedres inden arbejdet går i gang.

Udover de mange penge du sparer på varmeregningen, når du hulmursisolerer, er der mange andre fordele ved hulmursisolering

  • Væggene bliver lune
  • Træk i huset bliver mindre
  • Temperaturen kan holdes på et konstant niveau
  • Mindre kondens og mindre risiko for skimmelsvamp
  • Boligens værdi stiger
  • Du sparer miljøet for CO2

Hulmursisolering gør huset nemmere at sælge. Alle huse skal energimærkes, når de skal sælges. Energimærket viser klart og tydeligt hvor godt eller dårligt boligen er isoleret. Den viser, hvor stort varmeforbruget er, beregnet ud fra, hvor godt huset er isoleret.

En velisoleret bolig vil selvfølgelig være nemmere at sælge end en dårligt isoleret.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på din hulmursisolering.

hulmur-1
FØR ISOLERING

hulmur-2
EFTER ISOLERING