Hulmursisolering

De fleste huse, der er bygget mellem 1900 og midten af halvfjerdserne, har ikke hulmursisolering. Før oliekrisen var varmetab ikke noget, man bekymrede sig for, fordi energien var billig. I dag udgør opvarmning af danskernes huse over halvdelen af det samlede energiforbrug i landet og er en betydelig udgift for den enkelte familie. Og dermed et oplagt sted at spare penge.

Så nemt er hulmursisolering

Hulmursisolering er et nemt og enkelt indgreb. Man fylder hulmuren med isolering,ved at løsne nogle mursten i muren og puste isolering ind. Omkostningerne ved hulmursisolering er forholdsvis lave – de begrænser sig til materialepris og udførelse.

Fordele ved enhulmursisolering

Udover de mange penge du sparer på varmeregningen, når du hulmursisolerer, er der mange andre fordele ved hulmursisolering

  • Væggene bliver lune
  • Træk i huset bliver mindre
  • Temperaturen kan holdes på et konstant niveau
  • Mindre kondens og mindre risiko for skimmelsvamp
  • Betydlig bedre indeklima
  • Boligens værdi stiger
  • Du sparer miljøet for CO2

Tjek om dit hus har hulmursisolering

Mange husejere ved faktisk ikke, om deres hus er hulmursisoleret. Gå muren grundigt igennem – måske kan du se, hvor hulmursisoleringen er blevet pustet ind. Du kan også måle murens tykkelse og så bore huller for at tjekke om der er isolering i det eventuelle hulrum.

Hulmursisolering gør huset nemmere at sælge

Alle huse skal energimærkes, når de skal sælges. Energimærkning viser klart og tydeligt hvor godt eller dårligt boligen er isoleret. Den viser, hvor stort varmeforbruget er, beregnet ud fra, hvor godt huset er isoleret. En velisoleret bolig vil selvfølgelig være nemmere at sælge end en dårligt isoleret.

Hulmursisolering er tjent ind på 1-3 år

Typisk vil varmetabet gennem en uisoleret ydervæg være på 60 – 180 kr. pr. m2 ydervæg. En typisk hulmursisolering vil dermed have tjent sig ind på 1 – 3 år afhængig af den valgte opvarmningsform